Injectie osteoporoza

Conţinutul ambalajului şi alte informaţii 1. Ce este Terrosa şi pentru ce se utilizează Terrosa conţine substanţa activă teriparatid care este utilizată pentru a face oasele mai rezistente şi pentru a reduce riscul de apariţie a fracturilor prin stimularea formării oaselor.

Terrosa se utilizează pentru a trata osteoporoza la adulţi.

injectie osteoporoza

Osteoporoza este o boală care face ca oasele dumneavoastră să devină subţiri şi fragile. Această boală este deosebit de frecventă la femei după menopauză, dar poate apare şi la bărbaţi.

De asemenea, osteoporoza este frecventă la pacienţii care utilizează medicamente numite corticosteroizi. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Terrosa Nu utilizaţi Terrosa: dacă sunteţi alergic la teriparatid sau la oricare dintre componentele acestui medicament enumerate la pct.

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă aveţi o boală osoasă. Întrebaţi medicul dumneavoastră dacă nu sunteţi sigur. Atenţionări şi precauţii Terrosa poate creşte calciul din sângele sau injectie osteoporoza dumneavoastră.

Spuneți medicului dumneavoastră înainte sau în timp injectie osteoporoza luaţi Terrosa: dacă aveţi constant greaţă, vărsături, constipaţie, energie scăzută sau slăbiciune musculară.

injectie osteoporoza

Acestea pot fi semne că în sângele dumneavoastră este prea mult calciu. Unii pacienţi pot să prezinte ameţeli sau să aibă bătăi accelerate ale inimii după primele câteva doze de Terrosa. Pentru primele doze, injectaţi Terrosa într-un loc unde să injectie osteoporoza puteţi aşeza sau să vă întindeţi imediat dacă aveţi ameţeli. Perioada recomandată de 24 luni de tratament nu trebuie depăşită. Înainte de introducerea unui cartuș în Terrosa Pen notați pe un calendar numărul de serie Lot al cartușului și ziua în care se face prima injecție din acesta.

Terrosa nu trebuie utilizat la adulţi aflaţi în timpul perioadei de creştere. Copii şi adolescenţi Terrosa nu trebuie utilizat la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani.

Cuvinte cheie de căutare

Terrosa împreună cu alte medicamente Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizați, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizați orice alte medicamente. Sarcina şi alăptarea Nu utilizaţi Terrosa dacă sunteţi gravidă injectie osteoporoza alăptaţi. Dacă sunteţi o femeie de vârstă fertilă injectie osteoporoza să utilizaţi metode contraceptive eficace pe durata tratamentului cu Terrosa.

Dacă rămâneţi gravidă în timp ce utilizați Terrosa, acesta trebuie întrerupt. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

CONDIȚII SAU RESTRICȚII PRIVIND FURNIZAREA ȘI UTILIZAREA

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor Unii pacienţi pot injectie osteoporoza prezinte ameţeli după injectarea Terrosa. Dacă simţiţi ameţeală nu trebuie să conduceţi vehicule sau să folosiţi utilaje până când nu vă simţiţi mai bine.

  1. Inflamație la nivelul articulației șoldului
  2. Он набрал в легкие воздуха.

Cum să tratament pentru incheieturi Terrosa Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră.

Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Doza recomandată este 20 micrograme corespunzător la 80 microlitri o dată pe zi prin injecţie sub piele injecţie subcutanată la nivelul coapsei sau abdomenului.

injectie osteoporoza

Pentru a vă aminti să utilizaţi medicamentul dumneavoastră, administraţi-vă injecţia cam la aceeaşi oră în fiecare zi. Terrosa poate fi injectat la ora mesei. Faceţi injecţia cu Terrosa în fiecare zi, atât timp cât medicul dumneavoastră vi l-a prescris.

Nu neglija tratamentul pentru osteoporoza in pandemie | restaurantantiqueploiesti.ro

Durata totală a tratamentului cu Terrosa nu trebuie să depăşească 24 luni. Pe parcursul vieţii nu trebuie să primiţi decât o singură dată o cură de tratament de 24 luni. Este posibil ca medicul dumneavoastră să vă recomande să utilizați Terrosa împreună cu calciu și vitamina D. Medicul dumneavoastră vă va spune cât să luați în fiecare zi.

Terrosa poate fi administrat împreună cu sau fără alimente. Cartușele Injectie osteoporoza sunt concepute pentru a fi utilizate numai împreună cu sistemul de livrare a medicamentelor în multidoză Terrosa Pen reutilizabil și acele pentru injecție compatibile.

Stiloul injector și acele pentru injecţie nu sunt incluse în Terrosa. Cu toate acestea, pentru inițierea tratamentului trebuie utilizat un pachet format dintr-un cartuș și un stilou, care conține o cutie cu cartușul Terrosa și o cutie cu Terrosa Pen.

Înainte de prima utilizare, introduceți cartușul în stiloul injector.

injectie osteoporoza

Pentru utilizarea corectă a acestui medicament este foarte important să respectați cu atenție Instrucțiunile detaliate pentru utilizarea stiloului injector, care sunt furnizate împreună cu stiloul. Utilizați un ac nou pentru injecție la fiecare injecție pentru a preveni contaminarea și aruncați acul în siguranță după utilizare.

injectie osteoporoza

Nu depozitați niciodată stiloul injector cu acul atașat. Nu utilizați niciodată același stilou cu alte persoane. Nu utilizați Terrosa Pen pentru a injecta niciun alt medicament de exemplu insulină. Stiloul injector este adaptat pentru a fi utilizat numai împreună cu Terrosa.

Meniu cont utilizator

Nu reumpleți cartușul. Nu transferați medicamentul într-o seringă.

Denosumab (Prolia)

Trebuie să injectați Terrosa la scurt timp după ce aţi scos stiloul injector cu cartușul inserat din frigider. Puneţi stiloul injector cu cartușul inserat la loc în frigider imediat după ce l-aţi utilizat.

FABRICANTUL SUBSTANȚEI BIOLOGIC ACTIVE ȘI FABRICANTUL RESPONSABIL PENTRU ELIBERAREA SERIEI

Nu scoateți cartușul din stilou după fiecare utilizare. Depozitați-l în husa cartușului pe toată perioada de tratament de 28 de zile. Pregătirea stiloului injector pentru utilizare Pentru a asigura utilizarea corectă a Terrosa citiți întotdeauna Instrucțiunile pentru utilizare a Terrosa Pen, care sunt incluse în cutia stiloului injector.

Spălați-vă mâinile înainte de a utiliza cartușul sau stiloul injector. Verificați data de expirare de pe eticheta cartușului înainte de a introduce cartușul în stiloul injector.

Asigurați-vă că au mai rămas cel puțin 28 de zile până la termenul său de valabilitate. Înainte de prima utilizare introduceți cartușul în stiloul injector conform instrucțiunilor detaliate ale stiloului. Scrieți pe un calendar numărul de serie Lot al fiecărui cartuș și ziua în care se injectie osteoporoza prima injecție din acesta.

După ce ați inserat un nou cartuș și înainte de prima injecție din acest cartuș încărcați stiloul conform instrucțiunilor furnizate. Nu mai încărcați după prima doză. Injectarea Terrosa Înainte injectie osteoporoza a injecta Terrosa curățați-vă zona de piele unde intenționați să injectați pe coapsă sau abdomenconform recomandărilor medicului dumneavoastră.

Țineți cu blândețe un pliu al pielii curățate și introduceți acul direct în piele. Apăsați butonul și mențineți-l apăsat până când indicatorul dozei a revenit la poziția de start. După injecție mențineți acul în piele încă șase secunde pentru a vă asigura că primiți întreaga doză. De îndată ce ați terminat injecția atașați pe ac capacul de protecție al acului și învârtiți-l în sens contrar acelor de ceas pentru a scoate acul de pe stilou.

Astfel, cantitatea de Terrosa rămasă se va menține sterilă și vor fi prevenite scurgerile din stilou. De asemenea, va fi împiedicată intrarea aerului în cartuș și înfundarea acului. Înlocuiți capacul stiloului. Lăsați cartușul în stiloul injector.

Prospect Medicament - Ossica 3 mg solutie injectabila in seringa preumpluta

Dacă utilizaţi mai mult Terrosa decât trebuie Dacă, din greşeală, aţi utilizat mai mult Terrosa decât trebuie, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Efectele așteptate ale supradozajului includ greaţă, vărsături, ameţeli şi dureri de cap.

injectie osteoporoza

Dacă uitaţi să utilizați Terrosa Dacă uitați o injecție sau nu puteţi să vă utilizați medicamentul la ora obişnuită, administraţi-vă injecţia cât mai curând posibil în ziua respectivă. Nu luați o injectie osteoporoza dublă pentru a compensa doza uitată. Nu vă faceţi mai mult de o singură injecţie în aceeaşi zi.

  • Prospect Medicament - Prolia
  • Mihaela Moise Medic specialist Medicina interna Osteoporoza este caracterizata prin reducerea paralela a mineralelor osoase si matricei osoase astfel incat osul este in cantitate scazuta, dar cu o compozitie normala procentual.
  • Artroza articulațiilor transversale vertebrale și costale transversale
  • Tratamentul cu electroforeză a artrozei genunchiului

Dacă încetaţi să utilizați Terrosa Dacă vă gândiţi să opriţi tratamentul cu Terrosa, vă rugăm discutaţi acest lucru cu medicul injectie osteoporoza. Medicul dumneavoastră vă va sfătui şi va decide cât timp trebuie să fiţi tratat cu Terrosa. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Cele mai frecvente reacţii adverse sunt dureri la nivelul membrelor care pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane. Alte reacții adverse frecvente pot afecta până la 1 din 10 persoane includ greață, dureri de cap şi ameţeli.

Dacă deveniţi ameţit senzaţie de cap uşor după injectare trebuie să staţi jos sau să vă întindeţi până vă simţiţi mai bine. Dacă nu vă simţiţi mai bine trebuie sa sunaţi medicul înainte de a continua tratamentul.

Despre nutritie Osteoporoza este o afectiune a sistemica a scheletului osos caracterizata de densitate minerala scazuta si deteriorarea micro-arhitecturii tesuturilor osoase, ceea ce determina fragilitate si predispune la fracturi. Pentru ca osteoporoza are o progresie lenta si tacuta, se intampla adesea ca boala sa fie diagnosticata de-abia dupa aparitia unei fracturi, desi poate sa fie diagnosticata prim analiza densitatii ososse densitometrie. Orice os poate sa fie afectat, dar cel mai frecventa intalnite sunt fracturile de sold, cele vertebrale si de pumn. Posibilitatile de tratament pentru osteoporoza includ medicamente care reduc resobtia osoasa si reduc activitatea osteoclastilor bifosfonati, calcitonina si raloxifenranelat de strontiu care reduce activitatea osteoclastica si poate avea proprietati anablice, precum si hormon paratiroidian sintetic injectie osteoporoza care stimuleaza turnoverul osos, crescand masa osoasa. Organizatii internationale cu reputatie ofera o serie de recomandari generale si specifice pentru gestionarea osteoporozei pe perioada pandemiei de COVID