Consecinte ale fracturilor netratate

Fractura veche

Joi, Exista situatii insa in care fracturile apar fara o cauza complet elucidata si fara sa existe o trauma asupra aparatului scheletal.

 1. Tratarea articulațiilor cu apă vie
 2. Tratează artroza deformantă
 3.  Стратмор только сделал вид, что звонил по телефону.
 4. Fractura veche | Comunitatea restaurantantiqueploiesti.ro
 5. Durere în articulația cotului la mers
 6. Где-то под брюхом автобуса клацнуло сцепление: сейчас водитель переключит рычаг скоростей.
 7. Fractura de femur | restaurantantiqueploiesti.ro
 8. Omiterea diagnosticării unei fracturi | Osbornes Law

De asemenea, exista situatii patologice in care fracturile pot sa apara la traumatisme minore la care o persoana sanatoasa nu prezinta decat o simpla echimoza. Aceasta situatie se incadreaza in cazul fracturilor pe os patologic, cum se intampla la persoanele in varsta care sufera de osteoporoza.

Navigare principală

O alta categorie de risc sunt sportivii de performanta la care aparatul osos este supus unui stres continuu, motiv pentru care pot sa apara fracturi. In toate aceste cazuri, fracturile pot sa nu aiba un tablou clinic atat de evident incat pot sa fie neglijate din punct de vedere terapeutic.

deteriorarea tendoanelor gleznei

Semnele si simptomele fracturilor O posibila cauza a fracturilor netratate la timp peste diagnosticul intarziat. Durerea si inflamatia tumefierea unei articulatii sau zoneechimoza, deformarea osoasa sau a regiunii implicate, scurtarea unei zone unde exista oase lungi, mobilitatea anormala, intreruperea continuitatii osoase, impotenta functionala si crepitatia osoasa sunt doar cateva dintre semnele care pot sa indice o fractura.

In cazul in care va confruntati cu una sau mai multe dintre semnele de mai sus si ati suferit un traumatism sau va incadrati in una din categoriile de mai sus, va recomandam sa mergeti rapid la medicul ortoped.

osteocondroza cervicală ce unguente

Complicatiile fracturilor Dupa o fractura complicatiile pot sa apara fie imediat, fie dupa o perioada mai lunga de timp. Leziunile nervoase sunt o complicatie ce poate sa apara imediat dupa ce a avut loc o fractura. Orice deplasare a unui os poate leza un nerv sau un pachet nervos invecinat.

 • Cauze ale artritei articulațiilor picioarelor
 • Durere severa la nivelul soldului; sau la nivelul genunchiului.

In fractura veche masura, in timpul unei fracturi pot sa fie lezate si vase, consecinta fiind hemoragia si hematomul. O alta complicatie imediata a unei fracturi este discontinuitatea tegumentului.

tratamentul medicației cu artroză spinală

In aceasta situatie discutam de o fractura deschisa, avand in vedere ca focarul de fractura comunica cu mediul extern. In acest caz trebuie intervenit rapid, deoarece pe langa fractura in sine poate sa apara infectia.

Fracturile pe timp de iarnă

Calusul vicios este rezultatul unui tratament incorect al fracturilor. Altfel spus, reducerea sau repunerea oaselor intr-o pozitie incorecta duce la consolidarea acestora intr-o pozitie incorecta.

 • Poate răni articulațiile din apa minerală
 • O fractură osoasă apare atunci când structura este deteriorată, cauzând fracturarea osului în 2 sau mai multe bucăți.

Cu cat acest calus apare mai aproape de o articulatie, cu atat este mai greu de tolerat. Pentru a rezolva aceasta complicatie, medical ortoped este nevoit sa provoace o noua fractura si sa repuna oasele in pozitia corecta, acest lucru presupunand din nou perioada de imobilizare.

Ce este o fractură osoasă?

O alta complicatie de temut a fracturilor durere la bursita cotului sau tratate incorect care prezinta formarea calusului vicios este deformarea osoasa. Cu alte cuvinte, in urma formarii calusului fractura este teoretic vindecata, insa osul nu va avea aceeasi pozitie ca cea normala.

Avand in vedere severitatea acestor fractura veche, va recomandam sa fiti vigilenti in cazul aparitiei celui mai mic semn sau simptom de fractura indiferent de severitatea traumatismului.

Daca se intervine prompt de catre fractura veche medic ortoped aceste complicatii pot fi evitate.