ARTICULAȚIE - Definiția din dicționar

Articulatii dex

Conținutul

  articulatii dex

  Articulatie Articulatie Formatiune anatomica formata din extremitatile a doua sau mai multe oase si din alte structuri specifice capsula articulara, sinovialaligamente articularecartilaj articular si care permite mobilizarea oaselor intre ele. Ansamblul elementelor prin care oasele se unesc unele cu altele. Urmeaza o diminuare a mobilitatii, o deformare a extremitatilor osoase aflate in contact si dureri la cea mai mica miscare articulara; articulatiile cel mai des afectate de artroza sunt umarul si genunchiul.

  articulatii dex

  Puseele de artrita pot preceda sau insoti artroza. Prima se traduce printr-o durere, uneori printr-o echimoza sau o hidrartroza efuziune de lichid seros intraarticular. Daca unul sau mai multe ligamente s-au rupt, este vorba de o entorsa.

  articulatii dex

  Daca articulatia este separata in doua piese, este vorba de o luxatie. Mai mult, o plaga aflata pe o articulatie expune cartilajulcare este fragil, si poate antrena o infectie.

  articulatii dex

  Citeste si Durerea in articulatia pumnului Generalitati Taierea legumelor sau caderea dupa o activitate fizica pot fi cauze ale leziunilor din articulatii dex pumnului.

  De fapt, durerile de mana si cele din articulatia pumnului sunt printre cele mai frecvente probleme musculoscheletale pe care le vad medicii